Album list :
Last uploads : Last comments : Most viewed

Login : Search :
 

Home > Članovi - Majice & Kape
Teme Albumi Slike
Mediji o klubu tiskani i internet mediji o klubu & citroenergija - klupske novine 2 444

ČLANOVI CKC


3~14.jpg

Fotografije članova Citroen kluba Croatia.

52 files, last one added on Apr 02, 2011

MAJICE & KAPE


maj3.jpg

U Prosincu 2010. napravili smo majice i kape s logotipom kluba i domenom klupske web stranice. Majice su u prvim Citroenovim bojama plavo-žute i fontom koji se koristio 50-tih godina prošlog stoljeća.
Majice su polo s kragnom, 190 gramske , visokokvalitetne i prodavati će se kao i kape članovima kluba po 50 kn na klupskim aktivnostima u 2011. godini

6 files, last one added on Dec 30, 2010

Gs pustolov: Radoslav Karleuša


3~48.jpg

Sedamdesetih godina prošloga stoljeća pojavila se kod vlasnika te korisnika putničkih vozila, potreba za većim prostorom u autu. Povećane potrebe obitelji sa djecom za prtljažnim prostorom, te kod sportski nastrojenih i lovaca također, navela je proizvođače standardnih putničkih vozila na izgradnju inačica na istom podvozju. Tako je Opel Kadet ponudio "Karavan", a škoda Favorit "Forman", neki drugi verziju "Familiar", dok je Citroen na podvozju auta godine berline GS, ponudio verziju "Break".
U čemu je bit kod verzije Break i zašto ga ja već 28-u godinu koristim?
Dakle, smještajem amortizera "hidropneumatik" unutar blatobrana (zadnjih) ne gubi se širina prtljažnika, kao ni dubina istog, jer je rezervni kotać iznad motora unutar "haube". Da bi ostali proizvođaći auta dobili veću korisnu širinu prtljažnika (iznad 110 cm.) oni moraju graditi ukupno širi auto A to povećava težinu, potrošnju goriva i t.d. Kako bi ponudili veću korisnu visinu, drugi moraju povećati ukupnu visinu vozila (verzije monovolumne i sl.) a time zapravo ne nude mogućnost smještaja prtljage. Svejedno moraju korisnici tih vozila ići na dodatne krovne "kofere", te kada iste montiraju na krov vozila, dobiju previsok auto koji "ne ide" u brojne garaže (visina 1,70-1,80 m). O potrošnji goriva te stabilnosti tako visokih vozila (auto plus kofer gore) kao i o stabilnosti kod jakog bočnog vjetra, nema potrebe govoriti.
Dakle, Citroen je kod verzije GS Break postigao optimum, kojeg do danas nitko nije uspio prestići, pa je to razlog da ja kao vlasnik Break-a ne želim istoga zamijeniti bilo čime. Praveći usporedbe na brojnim auto sajmovima s novim modelima, nisam našao ništa što nudi više prostora od 110 cm. širine, te 95 cm. korisne visine, pri ukupnoj širini vozila od 161 cm. te visini od samo 140 cm. Osim toga visina poda pri neravnoj se cesti može podići za 10 cm ili je tada ukupno 25 cm od ceste A što danas osim terenca nitko ne nudi!!
Također treba napomenuti i to da je zahvaljujući "hidraulici" visina vozila pri bilo kojem opterećenju uravnotežena, a omogućava i prolaz kroz vodu za slučaj da je cesta poplavljena, bez ikakvih problema. Meni se dogodilo prije dosta godina da sam na povratku s jedne regate, (čamac, motor , vesla i kanistri za gorivo na krovu), na cesti između Dugog sela i Sesveta koja je bila poplavljena od vrlo jake i dugotrajne kiše naišao na kolonu. Ostali vozači su stajali pokraj i čekali da voda oteče, a ja sam digao GS u najviši položaj i "korakom" (lagano) vozio kroz tu dionicu mini jezera. Ispuh je također dosta visoko dignut (tipski) te je vozilo prikladno za svakojake terenske vožnje. Veliki promjer kotača od 15 coli, te meke Michelin gume daju ugodu mirne vožnje po makadamu, travi i sličnim terenima. Izvrsna linija čini otpor zraka neznatnim, te može voziti kroz oštre krivine te jak bočni vjetar, brže od konkurencije.
Prava je šteta da se tako uspjeli modeli izbacuju iz proizvodnje, a ne nudi se nešto slično kako po kategoriji tako i po cijeni !!!
Ja sam s ovim autom prešao 194.135 km i obišao skoro čitavu Europu. Najviša kota na koju se popeo bila je oko 1600 m n.v. negdje u Švicarskoj, a najniža je 15 m p.m. u Danskoj u jednom tunelu ispod mora. Najviša temperatura (vani) bila je blizu 50°C, a najniža ispod -20°C i nije bilo problema.
No problema je bilo u Engleskoj, gdje je u svim kampovima trava, a kiša je tamo i nekoliko puta dnevno, te je postotak vlage u zraku tako visok da se kompletna instalacija navlaži te onda motor teže pali. Sličan problem je i kod prijelaza preko granica, kada se praktično stoji, te nema strujanja zraka (auto ima zračno hlađenje) a motor radi, dok je vani zrak "usijan".
Tada se zna čak i gasiti, kao i kod prespore vožnje u koloni kada se vozi uz brdo u prvoj, te okolni zrak skoro stoji! Vozilo je veoma prikladno za duge vožnje po bilo kakvoj cesti, radi mekog ogibljenja te ugodnih sjedala dobre preglednosti i dobrog rasporeda komandi. Fali mu jači motor te peta brzina, a dobro bi došla i manja potrošnja goriva te manje buke, posebice u režimu velikog broja obrtaja. Zračna turbina se čuje dosta, jer vremenom gumene brtve otvrdnu te je slušanje radija kod velike brizne otežano.
No, unatoč svemu bih ja kada bih našao posve novi "Break", opet isti kupio (sa 5 brzinskim mjenjačem).

5 files, last one added on Jan 28, 2006

3 albums on 1 page(s)